EXPO 2020

Gyertek velünk az expora!

 

A legjobb EXPO 2020 programcsomagok magyar kísérettel.    2021.10.01-2022.03.31

A Bureau International des Expositions (BIE) párizsi közgyűlése 2013. november 27 -én Dubait nevezte ki házigazdának.

Az Expo 2020-at Dubai rendezi majd az Egyesült Arab Emírségekben, eredetileg 2020. október 20-tól 2021. április 10-ig tartott volna, viszont Arab Emírségek új dátumot adott az Exponak: 

2021. október 1. és 2022. március 31. A halasztás ellenére a szervezők marketing és márkaépítés céljából megtartották az Expo 2020 nevet.  Ez az első alkalom, hogy a világkiállítást későbbre halasztják.

Az Expo 2020 Dubai fő telephelye egy 1083 hektár nagyságú terület lesz Dubai és Abu Dhabi városai között, Dubai déli Abu-Dzabi határa közelében.

A HOK amerikai cég által tervezett főterv egy központi tér köré szerveződik, az Al Wasl névvel, amelyet három nagy tematikus kerület határol. Mindegyik az Expo 2020 egyik alcíme :

Fenntarthatóság:

Minden nap egyre többen választunk fenntartható utat a jövő felé, ahol mindannyian egyensúlyban élünk egyetlen otthonunkkal: a Föld bolygóval. Ahogy egyesítjük erőinket, a kis tettek pozitív globális mozgalmakká nőnek, amelyek segítenek a közösségeknek megvédeni és megőrizni a körülöttünk lévő világot.

A Fenntarthatósági Körzet felfedezése során látni fogja a világ legfejlettebb technológiáinak egy részét működés közben, mit tesznek az országok a fenntarthatóságért, és megtapasztalhatja, hogyan élvezheti az emberi faj a harmóniát a természettel a csúcstechnológiai jövőben.

Mobilitás:

A korlátlan kapcsolatok világában élünk. Fedezze fel az emberi fejlődést, miközben a mobilitás továbbra is átalakítja életmódunkat, kapcsolatot teremt az emberekkel, megérti a különböző kultúrákat, és cserél tudást és ötleteket.

Tapasztalja meg, hogy a Mobilitási Körzet hogyan teremt kapcsolatokat a világ előrehaladásához, lebontva a fizikai és a digitális világ közötti szakadékot, hogy egy harmonikus, globális társadalmat hozzon létre, ahol az információk, ötletek és javak cseréje minden korábbinál gyorsabb.

Lehetőség:

Hullámzás hatása van minden tevékenységünknek. Még egy személy is kulcsfontosságú lehet nyolc milliárd lehetőség feltalálásához, amelyek segíthetnek az egyéneknek és a közösségeknek a jobb és szebb holnap, ma megteremtésében. Itt az ideje, hogy felszabadítsd a benned rejlő lehetőségeket és legyél a változás hírnöke.

Tanúi lehetünk annak, hogyan kapcsolódik össze életünk és tetteink a Lehetőségi körzetben. Találkozzon azokkal az emberekkel világszerte, akik az álmokat és törekvéseket a holnap valóságává alakítják, és lehetőséget kapnak arra, hogy a jövőt úgy alakítsák, hogy felfedezik a bennük rejlő lehetőségeket.

Dubai is hangsúlyt fektetett a különböző ágazatokba történő befektetésekre, mint például a gazdasági növekedés, ingatlanügyek, környezetvédelmi utak és közügyek.

Az utóbbi időben Dubai jelentős ingatlanbefektetéseket hajtott végre, és bevezette a világ legnagyobb napenergia -projektjét, amelyet a tervek szerint az Expo 2020 kezdetén helyezik üzembe. 

 (látványterv Expo 2020)

 

Témák:

Az expo témája “Összekapcsolni az elméket, a jövő teremtése” (“Connecting Minds, Creating the Future”) lesz. Az expónak három altémája is lesz: lehetőség, mobilitás és fenntarthatóság, mindegyik saját kerülettel és pavilonokkal.

 Az Expo2020 Kabalái:

Salama, Rashid, Latifa, Alif, Opti és Terra 

Partnerek

-Annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az intelligens újrahasznosításra, az Expo 2020 országos buszos túrákat szervez a hulladékpartnerrel, a Dulscóval.

-A L’Oreal az expo szépségpartnere, és magával ragadó szépségápolási show-kat, szalonokat és pop-up stúdiókat fog rendezni az expón. 

-Az Accenture a digitális szolgáltatások kiemelt partnere 

-A Cisco a Premier Premier Digital Network hivatalos partnere 

-A CNN lesz a Dubai Expo 2020 hivatalos műsorszolgáltatója. 

-DP World – kiemelt globális kereskedelmi partner 

-A francia luxusmárka, a Cartier várhatóan nőközpontú pavilont épít fel Amal Clooney neves emberi jogi ügyvéddel együttműködve. Clooney hangot adott a kezdeményezésnek, hogy megvitassa a nők társadalmi szerepét és a nemek elleni küzdelem módjait egyenlőtlenséget.

 

Az Expo 2020 projektjei

Az Expo 2020 Dubai az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb eseménye. Az emberi ragyogás és teljesítmény ünnepe lesz. A Dubai Expo 2020 alkalom arra, hogy az emberek kapcsolatba lépjenek a világ különböző pontjairól, megtapasztalhassák a legjobb művészeteket, kultúrákat, tudományokat, innovációkat és találmányokat, és rengeteg új ötletetek, koncepciót indítsanak el, amelyek állandóvá teszik benyomást az életünkben.

Dubai fantasztikus látnivalókkal várja a turizmust, különösen a 2020 -as Dubai Expo rendezvényen.

Az Expora készült városrészek, építmények:

  1. Deira Islands
  2. Museum Of The Future
  3. Al Wasl Plaza
  4. Aladdin City
  5. Jewel Of the Creek
  6. Dubai Frame
  7. Dubai Water Canal Project
  8. Ain Dubai

“A mai összekapcsolt világban kulcsfontosságú a közös célon és elkötelezettségen alapuló megújult elképzelések egyesítése a haladásról és a fejlődésről. Mint a házas családi emberi kapcsolat, az egyes országok vagy egy meghatározott közösség egyszerre egyedi és figyelemre méltó, együttműködésük által juthatunk előre. “

A dubai uralkodó, Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk

 A 2020 -as dubaji világkiállítás lesz az első, amelyet a Közel -Kelet és Észak -Afrika és Dél -Ázsia régióban tartanak meg. Ez lehetőséget ad arra, hogy a világ minden táján mindenki hozzáférjen a napi jövőbeli interakciókhoz. 2013. november 27 -én, amikor Dubai elnyerte a 2020 -as kiállítás megrendezésének jogát, tűzijáték tört ki a világ legmagasabb épületében, a Burj Khalifa -ban. Másnap nemzeti ünnepnek nyilvánították az ország összes oktatási intézményében.

A dubai uralkodó megígérte, hogy Dubai 2020 -ban “lenyűgözi a világot”. A világkiállítás megrendezése és az azt megelőző előkészületek várhatóan    277 000 új munkahelyet eredményeznek az Egyesült Arab Emírségekben, ami közel 40 milliárd dolláros tőkegyarapodás jelent a gazdaságba, és a látogatók száma  25 millió és  100 millió fő közé tehető majd.

 

Hamdan bin Mohammed Al Maktoum felment a Burj Khalifa legfelső emeletére az Egyesült Arab Emírségek zászlajának lengetésére, néhány nappal a 2020 -as világkiállítás győzelme után. 

Magyar pavilon :

A Dubaji Világkiállításon felépülő Magyar Pavilon gondolati ívét a makoveczi szellemiség alkotja, egy olyan kettős rétegű faszerkezetű épület, amely egy belső kupolából és az azt körülvevő külső burokból áll. Az épületet Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, az Ybl Miklós-díjas magyar építész Csernyus Lőrinc tervezte.

A magyar megjelenés középpontjában hazánk egyedülálló gyógy- és termálvíz kincsének bemutatása áll. A pavilonban helyet kap egy állandó kiállítás, melynek fő témája a balneológia. A látogatók tudás és élmény alapú interaktív tárlat keretein belül ismerhetik meg hazánk vizeit, azok jótékony egészségügyi hatásait.

A turisztikai desztinációk bemutatása mellett, természeti kincsünk múltját, jelenét és jövőjét is feltárjuk a látogatók előtt modern digitális technika segítségével. A kiállítás csúcspontja a kupola terem, ahol mindenki egyedülálló, természetfeletti audiovizuális élményben részesülhet.

A látogatóknak a pavilonban lehetőségük lesz megismerni a magyar gasztronómiai palettát, megízlelni méltán híres vizeinket, de hazánk különleges kézműves termékeivel is találkozhatnak.

 

 

 

További kérdéseid vannak?!

Ha bármilyen kérdésed van még az utazással kapcsolatban, vagy nem vagy mindenben biztos az itt-tartózkodás ideje alatt, akkor keresd fel a Kapcsolat menüpontunkat, és lépj velünk kapcsolatba az ott található elérhetőségek egyikén!