Hasznos tudnivalók

Amire nem árt odafigyelni!

Hasznos tudnivalók

Összegyűjtöttük a legfontosabb és leghasznosabb tudnivalókat, amelyek egy Dubai nyaralásnál hasznosak lehetnek.

A fizetőeszköz

Dubai hivatalos pénzneme az Arab Emirátusi Dirham (AED). Ennek beszerzése Magyarországon nem egyszerű, ezért azt javasoljuk, hogy Amerikai Dollárt (USD) hozz magaddal, melyet bárhol, szinte árfolyamkülönbség nélkül átváltanak dirham-ra. 

2009 előtt kiadott amerikai dollár (USD) bankjegyeket nem fogadnak el, ha mégis, sokkal rosszabul váltják át.

A legtöbb helyen természetesen bankkártyás fizetésre is van mód!

Az időeltolódás

Mivel az európai, téli időszámításhoz képest Dubaiban +3 óra az időeltolódás, nem javasoljuk a szállodai tartózkodást a vendégeinknek. A reggelik általában 10 óráig fogyaszthatóak (magyar idő szerint reggel 7!), ebéd-vacsora úgysem a szállodában lesz  elfogyasztva.

Dubaiban remek apartman-hotelek vannak, minden földi jóval felszerelve,  a közelükben non-stop élelmiszer
boltokkal. Sokkal logikusabb lépés egy ilyen szállást foglalni, így bármikor lehet  étkezni!

Az öltözködés

Dubaiban az öltözködésre illik odafigyelni, fürdőruhában KIZÁRÓLAG a strandokon, és a medencéknél lehet tartózkodni!

Már a strandok járdáján is viselni kell pólót, rövidnadrágot. A városban kerülni kell a kirívóan rövid, sokat láttató ruhadarabokat (pl. hölgyeknél a váll nélküli felsőket, stb.).

Az alkoholfogyasztás

Az Emirátusok területén alkohol tartalmú italokat, csak az arra kijelölt bárokban/szállodákban lehet kapni, ott is igen borsos áron!

Telefonálás

Magyar mobiltelefonnal a roaming-olást csak kimondott extra, korlátlan előfizetések esetén javasoljuk, normál tarifáknál több száz forintos percdíjakat számlázhatnak a szolgáltatók!

Éppen ezért, minden bennünket választó családnak, az itt tartózkodásuk idejére, helyi kártyás mobiltelefont biztosítunk!

Ha még nem vagy biztos a dolgodban…

További kérdéseid vannak?!

Ha bármilyen kérdésed van még az utazással kapcsolatban, vagy nem vagy mindenben biztos az itt-tartózkodás ideje alatt, akkor keresd fel a Kapcsolat menüpontunkat, és lépj velünk kapcsolatba az ott található elérhetőségek egyikén!