Hasznos tudnivalók

Amire nem árt odafigyelni!

Hasznos tudnivalók

Összegyűjtöttük a legfontosabb és leghasznosabb tudnivalókat, amelyek egy Dubai nyaralásnál hasznosak lehetnek.

Covid 19

Jelenleg Dubaiba oltási igazolvánnyal vagy  negatív maximum 72 órán belüli PCR teszttel lehet belépni angol nyelven kinyomtatva, az összes légtiársaság kéri ezt beszállás előtt az utasoktól.

 

Abu-Dhabi zárt helyeire csak oltott személyek mehetnek ( 2. oltás minimum 28 nap eltével) vagy maximum 14 napos U.A.E. negatív PCR tessztel lehetséges a belépés.

U.A.E. Pcr teszt ügyintézésben segítünk minden vendégünknek!

 

A fizetőeszköz

Dubai hivatalos pénzneme az Arab Emirátusi Dirham (AED). Ennek beszerzése Magyarországon nem egyszerű, ezért azt javasoljuk, hogy Amerikai Dollárt (USD) hozz magaddal, melyet bárhol, szinte árfolyamkülönbség nélkül átváltanak dirham-ra. 

2009 előtt kiadott amerikai dollár (USD) bankjegyeket nem fogadnak el, ha mégis, sokkal rosszabul váltják át.

A legtöbb helyen természetesen bankkártyás fizetésre is van mód!

Az időeltolódás

Mivel az európai, téli időszámításhoz képest Dubaiban +3 óra az időeltolódás, nem javasoljuk a szállodai tartózkodást a vendégeinknek. A reggelik általában 10 óráig fogyaszthatóak (magyar idő szerint reggel 7!), ebéd-vacsora úgysem a szállodában lesz  elfogyasztva.

Dubaiban remek apartman-hotelek vannak, minden földi jóval felszerelve,  a közelükben non-stop élelmiszer
boltokkal. Sokkal logikusabb lépés egy ilyen szállást foglalni, így bármikor lehet  étkezni!

Az öltözködés

Dubaiban az öltözködésre illik odafigyelni, fürdőruhában KIZÁRÓLAG a strandokon, és a medencéknél lehet tartózkodni!

Már a strandok járdáján is viselni kell pólót, rövidnadrágot. A városban kerülni kell a kirívóan rövid, sokat láttató ruhadarabokat (pl. hölgyeknél a váll nélküli felsőket, stb.).

Az alkoholfogyasztás

Az Emirátusok területén alkohol tartalmú italokat, csak az arra kijelölt bárokban/szállodákban lehet kapni, ott is igen borsos áron!

Telefonálás

Magyar mobiltelefonnal a roaming-olást csak kimondott extra, korlátlan előfizetések esetén javasoljuk, normál tarifáknál több száz forintos percdíjakat számlázhatnak a szolgáltatók!

Éppen ezért, minden bennünket választó családnak, az itt tartózkodásuk idejére, helyi kártyás mobiltelefont biztosítunk!

Ha még nem vagy biztos a dolgodban…

További kérdéseid vannak?!

Ha bármilyen kérdésed van még az utazással kapcsolatban, vagy nem vagy mindenben biztos az itt-tartózkodás ideje alatt, akkor keresd fel a Kapcsolat menüpontunkat, és lépj velünk kapcsolatba az ott található elérhetőségek egyikén!